Adaptív weboldaltervezés – divatos vagy szükséges?

A

Az utóbbi időben a weboldalak tervezésével és promóciójával foglalkozó cégek egyre inkább adaptív elrendezést kínálnak ügyfeleiknek. Mi is lépést tartunk a korral, és aktívan támogatjuk az adaptív weboldalakat.

Ma arról fogunk beszélni, hogy miről van szó, mik ennek a trendnek az előfeltételei és mennyire indokolt.

A számítógépek és a laptopok egyre inkább kiszorulnak a táblagépek és az okostelefonok közül

A modern élet ritmusa megváltoztatja a világhálón való szörfözésről alkotott elképzeléseinket. Gondolj magadra, amikor meg kell találnod valamit. Ha éppen dolgozik, nagyobb valószínűséggel használ laptopot vagy asztali számítógépet. Ha azonban dugóban áll, egy kávézóban ül, vagy csak sétál az utcán, akkor a mobilkészülék – telefonja vagy táblagépe – böngészősávjába írja be a keresést. Nem kell megvárnod, amíg a laptopodhoz vagy a számítógépedhez érsz, mert elveszítheted a relevanciát.

A szakértők előrejelzése szerint a mobilinternet-felhasználók száma évről évre csak növekedni fog. A mobileszközök már ma is megelőzik az asztali eszközöket számos népszerű weboldal látogatottsága tekintetében. Ha pedig egy weboldal megfelelően jelenik meg a mobiltelefonok kis képernyőjén, a felhasználók száma csak növekedni fog.

Néhány statisztika

  • Ma a bolygón élő emberek 90%-a aktívan használja a mobileszközöket.
  • Körülbelül 1,2 milliárd ember használja mobilkészülékeit az internet elérésére. És ez a szám folyamatosan növekszik.
  • 11 millió orosz fér hozzá az internethez mobiltelefonon keresztül
  • Az okostelefonok eladásai minden évben megduplázódnak, míg a PC-k és notebookok eladásai lassan, de biztosan csökkennek.

Ha érdekli egy webáruház tervezése, akkor érdemes elolvasnia ezt a cikket.

Az internet egyre inkább mobilissá válik, de vajon a weboldalak készen állnak-e arra, hogy a mobiltelefonok kis képernyőjén is megjelenjenek?

Mi az a reszponzív design vagy weboldal adaptáció?

A manapság megannyi megapopuláris weboldal szinte mindegyike rugalmas dizájnú elrendezéssel rendelkezik, amely szinte minden eszközt (PC, telefon, tablet) támogat. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a webhely összes weboldala automatikusan alkalmazkodik bármilyen mérethez, miközben megőrzi a nagyszerű megjelenést. Sok weboldal-tulajdonos fordul hozzánk, hogy mobilbarát weboldalt készítsen. Mi azonban nem tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy ezt tegyék, lássuk, miért.

Miért az adaptív tervezés és nem a webhely mobil verziója?

  1. A weboldal mobil verziója azt jelenti, hogy minden eszköztípusra több változatot kell létrehozni. Ez természetesen tükröződik egy ilyen szolgáltatás költségeiben és a megvalósítás időzítésében.
  2. Ha holnap az internetezők a hűtőszekrényeken keresztül kezdenek majd online lenni (ami már ma is lehetséges; sok fitneszközpont látogatója a futópad kijelzőjén keresztül megy online), akkor egy további verziót kell majd létrehoznia erre az eszközre is. Az adaptív kialakítást úgy tervezték, hogy bármilyen eszközről lehetővé tegye a webes hozzáférést.
  3. Az adaptív weboldal elrendezés lehetővé teszi, hogy az erőforrás minden funkcióját megmentse anélkül, hogy elveszítené a tartalom mennyiségét, ami lehetetlenné válik a mobil verzió létrehozásakor.
  4. A mobilverzió létrehozásakor az aldomain használata “dupla” oldalakat eredményezhet, ami megakadályozhatja a weboldal keresőmotorokban történő promócióját.

A Google a reszponzív tervezést ajánlja

Az adaptív weboldalak mellett szól az is, hogy a keresőmotorok szeretik őket. A Google, az egyik vezető keresőmotor, ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy a felhasználók csak jó minőségű tartalmakat kapjanak, függetlenül attól, hogy milyen eszközről lépnek be a világhálóra. Ezért a webhelyek rangsorolásakor a Google előnyben részesíti azokat, amelyek reszponzív kialakításúak.

És végül néhány szép szám…

A vállalkozások már felismerték a reszponzív tervezés erejét, és még pénzben is mérik azt. A jól ismert O’Neill márka (stílusos sportruházat) például tesztelte a reszponzív tervezés előnyeit. A weboldaluk frissítése után a következő eredményeket érték el:

  • az iPhone/iPad-felhasználókból származó pénzbevétel 101,25%-kal nőtt
  • Az Android-felhasználókból származó pénzforgalom 591,42%-kal nőtt.

Elég lenyűgöző számok, nem igaz?

Mindez csak egy dolgot mond – az adaptív weboldalak segítenek a vállalkozásoknak növelni a nyereségüket azáltal, hogy vonzzák a mobileszközök felhasználóit.

Ha cégének már van honlapja – látogassa meg mobiltelefonon, és nézze meg, mennyire jól jelenik meg. Ha pedig még nincs online jelenléte, javasoljuk, hogy azonnal hozzon létre egy adaptív weboldalt. Ezzel időt és pénzt takaríthat meg a jövőben.
Örömmel készítünk Önnek adaptív weboldalakat, amelyek minden típusú eszközön tökéletesen jelennek meg, a tartalom minőségének és mennyiségének csökkenése nélkül. Hívjon vagy írjon nekünk!

Megjegyzés hozzáadása

tqpR81hoEb

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.