A weboldal tervezésének, fejlesztésének és létrehozásának szakaszai

A

Ma úgy döntöttem, hogy olyan témával foglalkozom, mint a weboldal tervezésének szakaszai. Ahogy észrevettem, sok webstúdió rövidített modellel vétkezik, gyakran kihagyva olyan fontos pontokat, mint az ügyfél üzleti stratégiája és a részletes eligazítás.

Rögtön el kell mondanom, hogy az átlagos árszegmensben lévő oldalakról beszélünk, a régiókban ez az árcédula 2000-3000$-nál kezdődik.

Átnézve a 10 oldalakat a Yandex keresési lekérdezés “szakaszaiban a webhely fejlesztése”, van körülbelül a következő képet:

  1. Feladatmeghatározás.
  2. Tervezés.
  3. Smink.
  4. Programozás.
  5. Telepítés.
  6. Az átvételi és átadási okmányok aláírása.

Egyébként, ha megnyitja a “honlapfejlesztés” részt, és megtalálja a “Szakaszok” bekezdést, a mi modellünk nem különbözik. Bűnös, bűnös. De valójában egy weboldal fejlesztése során a következő lépéseken megyünk keresztül:

Hogyan határozzuk meg a webhely stratégiáját

Mielőtt elkezdenénk fejleszteni, kívánatos meghatározni és kidolgozni legalább 1 A4-es lapon az Ön internetes jelenlétének stratégiáját.

Ez nem nehéz. Gyűjtse össze a vállalat kulcsembereit, és tegye fel mindegyiküknek a kérdést: “Hogyan segíthet a weboldalunk a vállalat fejlődésében?”. Az értékesítési részleg számára talán a nyereség növelése és az értékesítés előmozdítása lenne a cél. A logisztikai részleg számára ez a nagyobb interaktivitást és a szállítások ellenőrzését jelentené.

A stratégia lehetővé teszi a célkitűzések és célok meghatározását.

A stratégia kidolgozásának és a célok kitűzésének szakasza nagyon fontos a kifejlesztett webhely sikerének későbbi értékeléséhez és a ROI (megtérülés) meghatározásához is.

Az olyan megfogalmazásban kifejezett cél mellett, mint például “az eladások növelése új piacokra való belépéssel”, fontos egy mennyiségi cél meghatározása is: “6 hónapon belül 57%-os forgalomnövekedés az új piacokra való belépés révén”.

Jellemzőkészlet

A stratégia világos, a cél kitűzve, ideje meghatározni az eszköztárat.

A funkciók a következők lehetnek: katalógus, kalkulátor, egyeztető űrlap, visszajelzés stb. A legfontosabb, hogy ne essünk túlzásokba.

A webhely tervezésének ebben a szakaszában olyan kérdést kell feltennie, amely segít az ügyfélnek megoldani a problémáját.

Szerkezet és elrendezés

Az összes funkciót leírtad, most már csak szakaszokra kell bontanod.

Az oldal felépítése és elrendezése meghatározza a használhatóságot. A mai internethasználónak már kialakult mentális modelljei lehetnek. A blokkok és funkciók elhelyezésénél a helyszínen szükség van arra, hogy átgondoltan közelítsük meg azok elhelyezkedését.

Például, ha már régóta megszoktuk, hogy az online boltban a kosár a jobb felső sarokban található, és azt a bal sarokban lévő logó alá akarjuk helyezni, biztos, ami biztos – ez összezavarja a potenciális vásárlót, ami negatív hatással lesz az értékesítésre.

Egy sor funkcióval egy jó tervező szakember egy ceruzával és egy üres papírlappal könnyen felvázolhat Önnek egy előzetes sablont.

Tervezés

Itt vagyunk megint ott, ahol a honlapról szóló viták általában kezdődnek.

A tervezés mindig a felszínen van, ezért a tapasztalatlan megrendelő ennek a szakasznak a megbeszélésével kezdi, kihagyva a fentieket.

Ha elmegy egy professzionális webstúdióba, akkor többféle lehetőséget kínálnak Önnek a webhelytervezésre.

Először is, meg kell felelnie a potenciális vásárlók preferenciáinak, nem pedig az Ön személyes érdekeinek.

Másodszor, tartsa be a webfejlesztés és -tervezés trendjeit.

Miután döntött a tervről, elkezdheti a részletes feladatmeghatározás kidolgozását.

A feladatmeghatározás

A TK részletes leírást tartalmaz a webhelyre, a grafikára, a sablonokra vonatkozó követelményekről. A weboldal fejlesztése e dokumentum előzetes elkészítése nélkül késedelemnek és az ügyfél és a webstúdió együttműködésének meghiúsulásának van kitéve.

Ha eddig a pontig bármelyik internetes ügynökség ingyenesen beleegyezik a fejlesztés minden szakaszába, akkor a műszaki specifikációk elkészítéséért fizetni kell.

A feladatmeghatározás kidolgozásának költsége a teljes weboldal költségvetésének akár 40%-át is elérheti.

Határozottan javasoljuk, hogy a fenti szakaszokon menjen végig, és csak a feladatmeghatározás elkészítése után kezdje el a webhely fejlesztését.
Tanácsot kaphat a feladatmeghatározás elkészítéséhez, és világosan meghatározhatja a helyszín szakaszait, bármilyen, az Ön számára kényelmes módon kapcsolatba léphet velünk.

A csapatunk által kifejlesztett TOR ingyenes példáját is elküldhetjük Önnek.

Megjegyzés hozzáadása

tqpR81hoEb

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.